В уряді Польщі перепросили за розсипане українське зерно: "фермери не стримали своїх емоцій"

Польські фермери-протестувальники висипали українське зерно на дорогу

Міністер сільського господарства Польщі, Чеслав Секерський, вважає дії польських фермерів, які власноруч висипали українське зерно з вантажівок, "актом відчаю". Він засудив ці дії, але визнав, що ця форма протесту використовується фермерами різних країн. Міністр пояснив, що фермери потрапили у складну економічну ситуацію і не змогли стримати свої емоції. Він закликав до розуміння стосовно польських фермерів та зазначив, що їхні дії є результатом складної ситуації.

Міністр просить вибачення та розуміння

Чеслав Секерський вибачився від імені польських фермерів за висипане зерно та закликав до розуміння ситуації, з якою вони стикаються. Він також повідомив про технічні переговори з Міністерством сільського господарства України з метою обмеження надходження товарів, які порушують стабільність агропродовольчих ринків.

Незадоволення з боку міністра

Міністрові не сподобалися заяви українських посадовців щодо інциденту. Він вважає, що їхні форми виступу та вираження були занадто різкими та емоційними. Також Секерський висловив думку, що українське зерно експортується з України вигідно "олігархам".

Відео