Вандали пошкодили могили військових на Личаківському цвинтарі (фото)

Пошкоджена могила на Личаківському цвинтарі (фото)
Пошкоджена могила на Личаківському цвинтарі (фото)

Уночі 20 жовтня невідомі особи пошкодили могили українських захисників на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища у Львові. Про це повідомив керуючий виконавчим комітетом Львівської міськради Євген Бойко.

«Вночі, о 02.42 вандали здійснили наругу на могилах наших Героїв на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища. Служби працюють на місці. Передивляємося камери відеоспостереження. Будьте певні негідники понесуть покарання», – йдеться у повідомленні.

Бойко зауважив, що вандали пошкодили 23 могили, з яких 17 могил належать Героям російсько-української війни, три – могили політвʼязнів, дві – волонтерів.

Нагадаємо, влітку у селищі Гусятин що на Тернопільщині невідома особа пошкодила чотири могили нещодавно похованих захисників. Поліція оперативно знайшла винуватця – 53-річного місцевого жителя.

До слова, раніше у Вінницькій області зловмисник пошкодив понад 70 місць поховань, як цивільних, так і військових. Він ламав надгробні плити, хрести, розбивав рамки з фото похованих, зривав прапора та флагштоки.

Нагадаємо, поліція на Бориспільщині затримала чоловіка, який 16 серпня облив хімічною речовиною підніжжя стели Герою Небесної сотні Юрію Вербицькому у с. Гнідин.

Читайте також