Варфоломій дасть «томос» Московській церкві в Україні? Учасник переговорів з Вселенським патріархом повідомив деталі

Представник України на переговорах з Вселенським патріархом ділиться деталями
Представник України на переговорах з Вселенським патріархом ділиться деталями

Вселенський патріарх Варфоломій особисто відрікся від надання екзархату Константинополя Українській православній церкві УПЦ МП. Про це у коментарі розповів Євстратій (Зоря), заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків Православної церкви України.

За його словами, Варфоломій заперечив такі плани під час зустрічі з митрополитом ПЦУ Епіфанієм на Фанарі. Зустрічі також був присутній сам Євстратій (Зоря).

На зустрічі у Константинополі ми торкнулися цього питання, бо воно стало часто вкидатися на рівні чуток у пресі, - каже Євстратій (Зоря). - Патріарх сказав чітко, прямо і однозначно: це є "фейк-ньюз". Такий от він вжив англійський вираз. У нього реально була на це реакція, як на нісенітницю.

Раніше Микита Потураєв, голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, заявив, що адепти Російської церкви в Україні намагалися використати розмови про перехід УПЦ МП "під крило Константинополя" для затримки прийняття законопроєкту про заборону релігійних організацій з центром в державі-агресорі.

Наразі в Україні перебуває делегація Вселенського патріархату, яка зустрічається з предстоятелем ПЦУ Епіфанієм та головою УПЦ МП Онуфрієм.

Читайте також