Вбивство пілота Кузьмінова: з'явилися нові подробиці

Убитий російський пілот, який перегнав в Україну вертоліт Мі-8

Російського пілота Максима Кузьмінова, який доставив вертоліт Мі-8 з Росії до України, вбили "професіонали". Про це повідомляє газета El Español.

За інформацією видання, Кузьмінова вбили "професійні убивці", які спостерігали за його рухами в Аліканте. Вони отримали доступ до камер відеоспостереження в гаражі, де відбулося вбивство, та вивчили його розпорядок дня.

VilaWeb повідомляє, що пілота застрелили як мінімум п'ятьма кулями. Вбивство сталося на другому поверсі підземного паркінгу багатоповерхівки. Він намагався вийти, але впав біля з'їзду на перший поверх.

За словами журналістів, садівник, який працював на території будинку, не почув пострілів. Слідчі підозрюють, що нападники використовували глушник. Камери відеоспостереження зафіксували в'їзд та виїзд автомобіля, який пізніше знайшли спаленим.

Поки судове розслідування тримається в секреті.

Речниця іспанського уряду, посилаючись на таємницю слідства, відмовила відповідати на запитання про те, чи стояла Росія за цим убивством.

Операція "Синиця" і пересилка пілота в Україну

Нагадаємо, російського пілота Максима Кузьмінова, який ввез вертоліт Мі-8 з Росії до України влітку 2023 року в рамках оперативної діяльності Головного управління розвідки Міноборони, знайшли мертвим в Іспанії.

Зазначимо, що 23 серпня Головне управління розвідки Міноборони підтвердило, що вертоліт Мі-8 разом з екіпажем приземлився в Україні та здався у полон.

Операція "Синиця", яка тривала більше шести місяців, полягала в тому, що українська розвідка видурила пілота Мі-8 в Україну. Гелікоптер здійснював рейс між двома авіабазами і перевозив деталі для винищувачів Су-27 та Су-30СМ. На борту також були два члени екіпажу, які не знали про справжній напрямок польоту. В результаті операції було ліквідовано двох членів екіпажу. Пілот та його сім'я перебували в Україні, родину вивезли з Росії заздалегідь.

Крім того, російський пілот, капітан і командир гелікоптера Максим Кузьмінов передавав цінну інформацію про військові об'єкти Головному управлінню розвідки ще до проведення операції.