Вбивство поліцейського на Вінниччині: суд обрав запобіжний захід другому підозрюваному

Суд вибрав запобіжний захід для Віталія Василаке, другого підозрюваного у нападі на поліцейських на Вінниччині. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Суд вирішив тримати під вартою Василаке до розгляду справи.

«Підозрюваний – 26-річний військовослужбовець. Йому інкриміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство», – зазначено в повідомленні.

За словами самого Василаке, він планував «вирубити» поліцейського, бо не хотів показувати вміст багажника через законодавство. Він не очікував, що у поліцейського є напарник, який відповість вогнем. Василаке стверджує, що після цього він взяв пістолет і почав стріляти у правоохоронців.

Сьогодні, 22 квітня, суд розглядав справу підозрюваних у вбивстві поліцейського на Вінниччині. Валерію Василаку вже відправили під варту на два місяці без можливості внесення застави.

На 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області поліцейські зупинили темний автомобіль для перевірки. У машині знаходилися двоє чоловіків, які відкрили вогонь по правоохоронцях. Один поліцейський загинув, інший отримав поранення.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що зловмисники повинні відповісти за свої дії згідно закону. У Вінницькій області також було знайдено автомобіль, що належав підозрюваним у нападі на поліцейських. Вони були затримані в Одеській області і загрожує їм довічне ув'язнення.

Читайте також:

  • Розстріл поліцейських на Вінниччині: загинув 20-річний інспектор (фото)
  • Убивство поліцейського на Вінниччині зафіксувала бодікамера (відео)