Вбивство українського військовополоненого: розпочато розслідування

розслідування вбивства українського військовополоненого
розслідування вбивства українського військовополоненого

Розслідування розпочато щодо вбивства українського військового та його розчленування російськими окупантами

Правоохоронні органи розпочали розслідування щодо поширеної в соцмережах інформації про вбивство українського військового та його розчленування російськими окупантами, повідомляє Офіс генпрокурора.

Досудове розслідування розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни та умисного вбивства (ст. 438 КК України).

У межах цього розслідування правоохоронці перевіряють інформацію, яка була поширена в соцмережах, щодо вбивства українського військового та його розчленування представниками ЗС РФ.

«Росія послідовно повторює злочини нацистів, зухвало демонструючи повну зневагу до всіх норм цивілізованого світу. Цей кричущий випадок – чергове нагадування, що терористичний режим РФ – це зло. Зло має бути покаране», – заявив генпрокурор Андрій Костін.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець терміново звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН через оприлюднення фотографії з імовірним тілом українського військовополоненого, якому російські окупанти відрізали голову й кінцівки.

Варто зазначити, що у полоні 22 липня помер захисник Маріуполя, боєць 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України Олександр Іщенко. Про це донька Христина Кошка повідомила в Instagram. Інформацію підтвердила пресслужба «Азову».

Читайте також