Велика мобілізація у Києві: що зміниться вже у вересні

Відбудеться велика мобілізація у Києві
Відбудеться велика мобілізація у Києві

У Києві лікарські комісії будуть працювати цілодобово

Рада оборони міста Києва прийняла рішення про цілодобову роботу лікарських комісій у вересні. Цю інформацію повідомив голова КМВА Сергій Попко.

Рада розглянула питання мобілізації на засіданні сьогодні. Одним з пунктів порядку денного було "гарантування безперервної та ефективної роботи об'єднаних центрів мобілізації".

За словами Попко, безперервність процесу буде забезпечена завдяки покращеній координації між органами влади та роботі лікарських комісій цілодобово.

"За підсумками розгляду було уточнено склад адміністрацій центрів, у яких працюватимуть найбільш кваліфіковані кадри з представників РДА у Києві, районних ТЦК та СП, районних управлінь ГУ Національної поліції у Києві, відділів охорони здоров'я для здійснення координації та контролю за роботою лікарів, включених до складу військово-лікарських комісій", - розповів він.

Попко також зазначив, що такий режим роботи мобілізаційних центрів має декілька переваг, зокрема покращення професійного та психологічного відбору кандидатів, висока пропускна здатність та якість медичних оглядів.

Він також планує переглянути графіки роботи військово-лікарських комісій у Києві.

"Зверніть увагу на ефективну роботу військово-лікарських комісій для забезпечення цілодобового проведення медичних оглядів та гарантованого проведення заходів мобілізації", - наголосив Попко.

Нагадаємо, адвокат розібрався в питанні, чи можуть ТЦК повторно поставити на військовий облік.

Читайте також