Верховний суд Бразилії відкрив кримінальне провадження проти Маска

Суддя Верховного суду Бразилії розпочав розслідування стосовно Ілона Маска і соцмережі X

Александре де Мораєс, суддя Верховного суду Бразилії, розпочав розслідування стосовно Ілона Маска, заявивши, що можливо він перешкоджав правосуддю через конфлікт з мільярдером через соціальну мережу X. Про це повідомляє агенція Bloomberg.

«Суддя Верховного суду Бразилії Александре де Мораєс відкрив розслідування щодо того, чи Маск перешкоджав правосуддю, посиливши суперечку з мільярдером через його соціальну мережу X», – зазначено у повідомленні.

Згідно з оприлюдненим судом документом, мільярдер розпочав «кампанію з дезінформації», а X зловживає своєю економічною владою з метою «незаконного впливу на громадську думку».

Такі дії стали наслідком відмови Ілона Маска виконати рішення суду про обмеження, накладені на деякі акаунти X в Бразилії.

Напередодні мільярдер критикував Мораєса та закликав до його імпічменту в своїх дописах у соцмережах.

Станом на вечір неділі, 7 квітня, численні акаунти правих бразильських підприємців, колишніх політиків та цифрових лідерів залишалися заблокованими.

У додаток до цього, Маск повідомив, що бразильський суд загрожує заблокувати доступ до соцмережі X по всій країні.

Ілон Маск висловлює свої думки щодо конфлікту в Україні та НАТО

Американський мільярдер Ілон Маск зробив заяву щодо ситуації в Україні та членства країни в НАТО, висловивши свої побоювання щодо можливої ядерної війни.

Це не перший раз, коли Маск висловлює свою думку щодо НАТО. Він раніше вже заявляв про необхідність розформування альянсу в своїх дописах у соцмережі X (колишній Twitter), відповідаючи на коментарі американського бізнесмена та економіста Девіда Сакса щодо НАТО.