Вибір між Трампом і Гарріс: "американська вісь" розділилася - ЗМІ

Портрет Трампа і Гарріс зі східноєвропейським прапором
Портрет Трампа і Гарріс зі східноєвропейським прапором

Росія та Іран - близькі партнери війни проти України та на Близькому Сході

Зараз розкривається нова динаміка в упорядкуванні суперників США: Китай, Росія та Іран зближуються на багатьох фронтах, але коли стосується партійної політики, вони розходяться думками. Китай, Росія та Іран поширюють дезінформацію, щоб підірвати легітимність виборів у США. Навіть тактики, як створення оманливого контенту за допомогою штучного інтелекту, є спільними у цих трьох країн. Проте, Китай не допомагає жодному кандидату, а Росія та Іран роблять ставку на різних кандидатів, щоб вплинути на вибори США.

Росія вважається найбільш агресивною іноземною загрозою для виборів 2024 року, тоді як Іран займає друге місце. Іранські хакери викрали дані в штабі Трампа і передали їх у ЗМІ та Демократичній партії. Зараз Американські розвідки засвідчують, що Росія спрямовує всі свої зусилля на зашкодження Демократичній партії, зокрема кандидатові в президенти Камалі Гарріс. Росія вже втручалася у вибори 2016 та 2020 року.

Китай, Росія та Іран мають спільну ціль - послабити США, і це сприяло їх зближенню. Але у них також є власні цілі і інтереси, які можуть ведти їх у протилежних напрямках. Відносини США з цими країнами впливатимуть на майбутнє геополітичне упорядкування світу.

Читайте також