Виборці "хитких" штатів більше підтримують Трампа, ніж Гарріс - опитування

Графік з підтримкою Трампа та Гарріс
Графік з підтримкою Трампа та Гарріс

Виборці у шести ключових штатах вітають Трампа більше, ніж Гарріс

Згідно з новим опитуванням Інституту глобальних справ, виборці у шести штатах, що вагаються, більш ймовірно підтримують Дональда Трампа в роль президента США, ніж його конкурента Камалу Гарріс з демократичної партії. За даними опитування, Трамп краще відреагує на ситуацію в Україні та Газі, захистить Тайвань і буде краще представляти інтереси країни на міжнародній арені.

Опитування показало, що загалом по всій країні більше американських виборців вірять, що Гарріс забезпечить кращу захисту інтересів країни (52% проти 48%). Проте Трамп лідирує у шести штатах - Аризоні, Джорджії, Мічигані, Неваді, Пенсильванії та Вісконсині - де більшість вважають, що він краще захистить Америку (56% проти 44%).

Також Трамп має перевагу над Гарріс у питанні війни в Газі та вторгнення РФ в Україну, а також у реакції на потенційну атаку Китаю на Тайвань. Крім того, він переважає в питанні імміграційної політики.

Хоча зовнішня політика не є головним питанням для виборців цього року, результати опитування показали, що саме ці питання можуть вплинути на популярність Трампа серед виборців інших штатів. За словами експерта Інституту глобальних справ Марка Ханни, Трамп здатний привернути увагу тих, хто вважає його менш інтервенціоністським у зовнішній політиці.

Опитування було проведено серед 1 865 громадян США, які мають право голосувати. З них 1 000 - у шести вагомих штатах. Похибка становить +/-3,9%.

Джерело: ZN.UA

Читайте також