Вибухи на Хмельниччині, Британія надасть новий пакет допомоги Україні: головне за ніч

Вибухи на Хмельниччині

У ніч проти 6 грудня в Хмельницькій області сталися вибухи, про що повідомив перший заступник керівника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін на своїй сторінці у Facebook. Сили протиповітряної оборони працювали в регіоні, а мешканці Хмельницького району чули звуки вибухів. Планувалася також проліт ударних безпілотників по Хмельницькій області.

Держдеп США зробив заяву щодо допомоги Україні

Представник Держдепартаменту США Меттью Міллер заявив, що переважна більшість членів Конгресу підтримує надання додаткової допомоги Україні. Він впевнений, що пакет фінансування для України буде ухвалений під час голосування. Зазначено, що фонди для допомоги Україні у сфері безпеки майже закінчилися, що стає особливо небезпечним в умовах продовжуються обстріли критично важливих об'єктів.

Єрмак, Умєров та Стефанчук прибули з візитом до США

Українська делегація, до складу якої входять Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, міністр оборони Рустем Умєров і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, прибула до США. Вони провели зустріч з представниками Інституту миру США та обговорили питання безпеки. Єрмак зазначив, що Україна бореться за свою свободу вже більше 600 днів і вдячна всім, хто допомагає країні залишатися суверенною. Умєров додав, що делегація працює над посиленням оборонного співробітництва зі США, зокрема локалізацією виробництва.

Лідер республіканців у Сенаті США виступатиме проти допомоги Україні

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл виступає проти надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю. Він заявив, що наполягає на змінах на кордоні. Варто зазначити, що в Сенаті планується розгляд законопроекту про виділення 106 млрд доларів, з яких більшість має піти на допомогу Україні.

Україна отримає новий пакет допомоги від Британії

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон оголосив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги Україні на суму майже 37 млн фунтів. Це повідомила пресслужба уряду Великобританії. Крім того, пакет буде включати інші види допомоги для найбільш уразливих верств населення України.