Вибухи в Харкові, відновлення електропостачання на Донеччині: головне за ніч

У ніч на 24 березня, окупанти близько опівночі вдарили по Харкові. У місті відбулися декілька вибухів. Зафіксовано падіння одного з безпілотників біля нежилого будинку. На щастя, немає загиблих та постраждалих. Для того, щоб ви були в курсі подій, "Главком" зібрав головні новини ночі проти 24 березня.

Харків був атакований "Шахедами" – є пошкодження

Сили протиповітряної оборони збили щонайменше вісім ворожих безпілотників. Один з них впав біля нежилого будинку. Немає жертв або поранених, проте скло в будівлі було розбите внаслідок вибуху.

Україна та Швеція планують витіснити Росію з європейського ринку атомних технологій

Україна та Швеція домовилися про поглиблення співпраці в ядерній галузі, з метою зміцнення енергетичної безпеки в Європі. Це охоплює розробку ядерного палива західного виробництва, аби замінити російські поставки, а також використання досвіду України у підтримці стабільної роботи атомної енергетики під час воєнних конфліктів.

Сторони також планують розширити співпрацю, аби в подальшому витіснити Росію з ринку ядерного палива і атомних технологій у Європі. Також було відзначено важливість розвитку атомної енергетики в Україні для забезпечення стабільності енергетичної системи країни.

Відновлено електропостачання на Донеччині: близько 50 тисяч сімей отримали світло

Електропостачання було відновлено в 32 населених пунктах Донеччини. Тепер майже 50 тисяч сімей мають доступ до електроенергії.

Минулого тижня противник здійснив найбільш масштабні напади на енергетичну інфраструктуру за останній час. Об'єкти, пов'язані з генерацією, передачею та розподілом електроенергії, зазнали серйозних пошкоджень, що привело до обмеження споживання енергії. Зокрема, у Донецькій області були тимчасово відключені світло для стабілізації ситуації.