Вибухи в Криму та комбінована атака на Україну. Головне за ніч

Вибухи в Криму та комбінована атака на Україну. Головне за ніч

У Харкові стався ряд вибухів, про це повідомив мер міста. В Москві сталася масштабна пожежа на промисловій території. Пентагон відкрив завод з виробництва боєприпасів для України. В Керчі два порома постраждали в результаті нічної атаки.

«Главком» зібрав головні новини ночі проти 30 травня, щоб ви були в курсі подій.

У Харкові пролунала серія вибухів: мер міста повідомив про наслідки

О 02:05 в Харкові стався вибух. Мер міста Ігор Терехов повідомив, що окупанти атакували критичну інфраструктуру.

«Був удар по критичній інфраструктурі одного з районів міста. На місці вибуху пожежа, пошкоджені будинки та багато вибитих вікон. Завтра буде проведено обхід, щоб з'ясувати деталі», – повідомили з міської адміністрації.

Терехов зазначив, що внаслідок вибуху є четверо постраждалих.

Унаслідок нічної атаки на Керч постраждало два порома: деталі

У ніч на 30 травня в Керчі сталося від шести до двадцяти вибухів, повідомляє Telegram-канал Astra.

Окупаційна влада повідомила, що у результаті атаки по транспортній інфраструктурі постраждали два порома – автомобільний та залізничний. Пошкоджено скло надбудови.

«Чутно вибухи»: у Москві масштабна пожежа на промисловій території

У Москві, в районі Новогирєєво, виник пожежа на площі 2 тис. квадратних метрів. Свідки почули голосні вибухи, на місце пожежі вже надійшли гелікоптери для гасіння.

Пожежа виникла о 4:20 на вулиці Мартенівській, на території колишнього заводу «Торос». Вогонь швидко поширюється, зруйновані частини покрівлі та стін. Бачити великий стовп диму в районі складу.

NYT: Пентагон відкриває завод із виробництва боєприпасів для постачання в Україну

Пентагон відкрив завод з виробництва артилерійських боєприпасів для постачання в Україну. Завод має здатність виробляти до 30 тис. 155-мм снарядів щомісяця. Про це повідомляє The New York Times.

Завод розташований в промисловій зоні неподалік від Далласа, його будували після вторгнення Росії в Україну. Завдяки фінансуванню від Конгресу та допомозі компанії Repkon, компанія General Dynamics змогла звести завод за 10 місяців.

Литва заборонила ввезення 2,8 тис. видів російської та білоруської агропродукції

Уряд Литви затвердив перелік агропродукції з Росії та Білорусі, яку заборонять ввозити в країну з 3 червня. За даними Радіо Свобода, заборона поширюється на 2,8 тис. видів продукції.

Читайте також: