Вибухи в Росії та смерть українця в Італії: головне за ніч

Поранені вибухами в Росії і загибель українця в Італії
Поранені вибухами в Росії і загибель українця в Італії

У ніч на 29 липня в Росії знову сталися вибухи. Вчені вимагають, щоб НАТО запросило Україну до Альянсу. Головні новини ночі українського видання "Главком".

Вчені закликали НАТО запросити Україну до Альянсу

Десятки вчених звернулися до представників НАТО, закликаючи Альянс запросити Україну приєднатися.

У відкритому листі вчені зазначають, що концентрація на занепокоєності Росії стосовно розширення НАТО і спроба її заспокоїти ігнорують пропаганду РФ та воєнні злочини на окупованій території України, такі як масові вбивства, зґвалтування і тортури.

Українець загинув на пляжі в Італії, врятувавшись від ос

47-річний громадянин України загинув на пляжі у місті Кротоне на півдні Італії. Він вирішив заховатись у воді від рою ос і втопився. Ця інформація була опублікована виданням Corriere della Sera.

Росіянам повідомили про масову атаку дронів на Курську область

У ніч на 29 липня невідомий безпілотний літальний апарат атакував місцеву електростанцію в Глазуновському районі Орловської області РФ. Про це повідомив губернатор регіону Андрій Кличков через свій Telegram-канал.

Збір підписів за присвоєння звання Героя України Ірині Фаріон (посмертно)

В Україні збирають підписи під петицією до Кабінету Міністрів про присвоєння звання "Герой України" відомій українській мовознавиці, професору та народному депутату Ірині Фаріон, яка померла. За кілька днів з моменту реєстрації петиція, створена Михайлом Шевелюком на сайті Київради, набрала майже половину необхідних 25 тисяч голосів.

Читайте також