Від сьогодні оновлення військово-облікових даних можливе лише онлайн або у ТЦК

Оновлення військово-облікових даних онлайн та у ТЦК
Оновлення військово-облікових даних онлайн та у ТЦК

Громадяни України, які ще не оновили свої військово-облікові дані, можуть зробити це через застосунок "Резерв+" або безпосередньо у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Термін оновлення даних мав завершитися 16 липня, проте автоматичного розсилання штрафів за несвоєчасне оновлення не буде. Процедура притягнення до адміністративної відповідальності передбачає певний порядок дій.

«60 днів було відведено від 18 травня на оновлення своїх даних, зробити це можна було в ЦНАПах, ТЦК і СП та застосунку «Резерв+». Багато хто, вочевидь, відкладав на останній момент та розраховував на те, що ініціативи депутатів, які пропонували продовжити ці терміни, будуть підтримані. Але наразі ми маємо таку ситуацію, на жаль, під час такої спеки люди стоять дійсно в чергах. Міноборони не впливає на роботу ЦНАПів і на їхній графік роботи, але скупчення людей наразі є. І я нагадати хотів, що сьогодні до 23.59 можна оновити свої дані в застосунку «Резерв+». І це займе кілька хвилин. Тому можна уникнути адміністративної відповідальності за виконання норм закону. Від завтра оновлення можливо лише в «Резерві+», ТЦК та СП, але це не означає автоматичне виписування штрафів і розсилання», – повідомив Лазуткін.

За словами Лазуткіна, оновлення даних через застосунок "Резерв+" займає лише кілька хвилин. Вже понад 4,5 млн громадян оновили свої дані, з яких понад 3 млн скористалися саме застосунком.

Міноборони закликає громадян скористатися можливістю оновити дані онлайн, щоб уникнути черг та штрафів.

Нагадаємо, поліція може затримувати та доставляти військовозобов'язаних, які не оновили свої персональні дані у встановлений період, безпосередньо до Територіальних центрів комплектування.

Затримання відбуватимуться з метою притягнення до адміністративної відповідальності та забезпечення виконання військового обов'язку.

Військовозобов'язані повинні оновити свої дані до 16 липня. Проте це не означає автоматичну мобілізацію, зазначив директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк.

У Міноборони роз'яснили норми закону щодо оновлення військово-облікових даних і передбачених штрафів.

Також, юнаки, яким виповнилося 17 років, можуть отримати повістки від ТЦК та штрафи, якщо вони ще не стали на військовий облік.

Читайте також