Видання Bild пояснило, чому Путін прагнув обміняти кілера Красікова

Обмін кілера Красікова на Путіна
Обмін кілера Красікова на Путіна

Західні розвідки припускають, що президент РФ Путін і російський кілер Вадим Красіков мали тісні зв'язки в минулому. Ймовірно, кілер володіє небезпечною для Кремля інформацією. Про це повідомляє видання Bild.

«Путін міг боятися, що Красіков розкриє важливу інформацію, якщо залишиться в німецькій в'язниці – з помсти російському режиму, який не робить все для його звільнення, або щоб укласти угоду з владою Німеччини», – йдеться в матеріалі.

Видання також припускає, що Красіков міг мати роль у приході Путіна до влади. Вважається, що в 1990-ті роки він працював на Анатолія Собчака та його заступника і вживав заходів проти їхніх політичних опонентів.

Проте у лютому 2000 року, через кілька тижнів після приходу Путіна на посаду президента, Собчак раптово помер. Офіційна причина смерті – серцевий напад – залишилася лише однією з версій. Родичі припускали, що Собчака було вбито.

Таким чином, представники західних розвідок підозрюють, що Красіков може мати стосунок до можливого вбивства Собчака і що слід може привести до самого Путіна. Це пояснює наполегливість, з якою російський диктатор боровся за звільнення кілера.

Нагадаємо, німецькі слідчі незадоволені звільненням російського кілера з ФСБ Вадима Красікова під час обміну ув'язненими між Росією та Заходом, який відбувся 1 серпня. Серед високопоставлених слідчих Німеччини «мало розуміння», а те, що сталося, вважається надмірною поступливістю по відношенню до російського диктатора Володимира Путіна.

Президент США Джо Байден офіційно підтвердив обмін ув'язненими між Москвою та Вашингтоном. За його словами, США вдалось домовитись з Росією про звільнення 16 осіб, включаючи п'ятьох німців і семеро росіян, які були політичними в'язнями у своїй країні.

Читайте також:

  • У списку кілер і журналісти: Росія і Захід провели масштабний обмін ув'язненими
  • Обмін ув'язненими між РФ та Заходом: Туреччина розкрила деталі
  • Байден показав фото звільнених з російської в'язниці політв'язнів

Читайте також