Відключення електроенергії зашкодять оборонці України – The New York Times

Оборонці України втратять доступ до електроенергії
Оборонці України втратять доступ до електроенергії

Занепокоєння викликає дедалі більше атаки Росії на Україну, оскільки відключення електроенергії спричинить шкоду не тільки споживачам, але й оборонній промисловості. Про це повідомляє The New York Times.

«Це, безумовно, уповільнює виробництво і робить його дорожчим. Цивільному населенню легше вижити без електроенергії, але для військового виробництва під час війни її наявність критично важлива», – сказав координатор зусиль із забезпечення військових зброєю Олександр Дмитрієв.

Інформується, що компанія ДТЕК закликала інші країни надати Україні вживане обладнання, яке їм більше не потрібне.

Прессекретар компанії Павло Білодід заявив, що швидко купити або замовити нове обладнання неможливо, тому отримання вживаного обладнання з країн, яким воно вже не потрібне, є єдиним способом, і для цього потрібна лише їхня політична воля.

За даними NYT, електроенергетичне обладнання, яке можна використати в Україні, знаходиться в пострадянських країнах Східної Європи. Багато з них вже почали працювати над передачею цього обладнання.

Україна також звернулася до інших країн з проханням надати їй системи протиповітряної оборони, зокрема системи Patriot американського виробництва, для захисту електромережі та протистояння російському наступу на північному сході Харківської області.

Зазначається, що зима 2022-2023 років була особливо важкою для українців через російські атаки на електростанції, які призвели до відключення тепла в лютому морозі.

Однак через нестачу зброї, особливо після сповільнення американської допомоги, українські війська стали менш здатними захистити себе від російського терору.

Нагадаємо, що світло буде вимикатись в Україні поки не відновиться генерація.

Також відомо, що після російських ударів українська енергетика втратила значну частину генерації, тому їй потрібен час на відновлення. Україна також готується до наступного опалювального сезону, включаючи планові ремонти та підготовку атомної генерації.

Раніше стало відомо, що відключення електроенергії в Україні буде відбуватись періодично, а не щодня.

До слова, генеральний директор Yasno звернувся до українців з проханням економити електроенергію і навів три шляхи зменшити дефіцит: відновлення побитої генерації, розширення можливостей по імпорту та економія споживання.

Читайте також:

  • Світло буде! Але за новою ціною
  • Чому електрику вимикають уночі? Пояснення парадоксу
  • Відключення світла. Це лишень репетиція
  • Знову відключення світла? Прості поради, як до цього підготуватись

Читайте також