Відключення світла 29 серпня: графіки діятимуть цілодобово

Розклад відключення електроенергії 29 серпня
Розклад відключення електроенергії 29 серпня

Україна 29 серпня буде вживати заходи щодо обмеження споживання електроенергії протягом повної доби. Графіки відключень світла будуть діяти цілодобово залежно від регіону. Цю інформацію оприлюднили в компанії "Укренерго".

У компанії не зазначили, наскільки суворими будуть відключення та скільки черг планується залишати без світла одночасно.

З графіками застосування обмежень можна ознайомитись на сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах. Живлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується

Раніше Юрій Бойко, радник прем'єр-міністра України та член Наглядової ради "Укренерго", висловив думку, що ще рано говорити про наслідки масової атаки на енергосистему, яка сталася 26 серпня, щодо майбутніх відключень світла. Але плани щодо підготовки до зими доведеться змінити.

Президент Зеленський зазначив, що українські енергооб'єкти захищені на різних рівнях, і деталі цього захисту повинні залишатися в таємниці від ворога. Він також заявив про свій ставлення до енергопіару та запевнив, що не допустить, щоб ворог дізнався, які об'єкти він цілився, а які ні.

Читайте також