Відключення світла: як діятимуть графіки 16 жовтня

графіка 16 жовтня про знеструмлення українського населеного пункту
графіка 16 жовтня про знеструмлення українського населеного пункту

У п'ятницю, 16 жовтня, планується, що не буде обмежень у споживанні електроенергії. Про це повідомлено у прес-службі "Укренерго".

У повідомленні зазначено: "Будь ласка, користуйтеся приладами з великою потужністю протягом денних годин - з 10:00 до 16:00".

На сьогодні, 15 жовтня, не передбачено обмежень у споживанні електроенергії.

Нагадаємо, Міністерство енергетики спростувало прогноз Організації Об'єднаних Націй про можливість тривалих відключень електропостачання взимку в Україні, які триватимуть від 4 до 18 годин на добу.

Також варто відзначити, що урядові посадовці заявляють, що до кінця жовтня та в листопаді проблем з енергопостачанням в Україні не очікуються. Вони також виражають надію, що цієї зими відключень буде мінімум, так само, як і минулого року.

Додамо, що 9 жовтня Національна Атомна Енергогенеруюча Компанія "Енергоатом" завершила плановий ремонт одного з енергоблоків на 11 днів раніше запланованого терміну і тепер цей блок набирає потужність. "Енергоатом" повідомив, що всі дев'ять енергоблоків, які знаходяться під контролем України, готові до роботи восени та взимку.

Крім того, Європейська Комісія працює над збільшенням об'єму постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери зібрали понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури України з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також