Відключення світла: як діятимуть графіки 3 вересня

Графіки відключення спричинять перебої у працездатності
Графіки відключення спричинять перебої у працездатності

У вівторок 3 вересня графіки погодинних відключень діятимуть протягом усієї доби. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

Згідно з інформацією від "Укренерго" 3 вересня будуть задіяні графіки стабілізаційних відключень впродовж всієї доби", - йдеться у повідомленні.

У Києві, Київській, Дніпропетровській, Одеській та Донецькій областях завтра графіки будуть діяти наступним чином:

  • 00:00 - 06:00 - одна черга;
  • 06:00 - 09:00 - дві черги;
  • 09:00 - 16:00 - одна черга;
  • 16:00 - 24:00 - дві черги.

У години, коли електропостачання відновлюється за графіком, українців закликають економно використовувати електроенергію та уникати одночасного ввімкнення кількох потужних приладів.

Як повідомлялося, увечері 2 вересня "Укренерго" надало розпорядження ввести екстрені відключення світла.

За наказом Укренерго з 20:35 у низці регіонів введені екстрені відключення електроенергії. Світло буде вимикатися поза графіком залежно від ситуації в мережі.

О 23:05 ДТЕК повідомив, що за вказівкою "Укренерго" відновлюються до графіки стабілізаційних відключень в місті Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

Як повідомлялося, ситуація в енергосистемі України після останнього ворожого обстрілу погіршилася ще сильніше. Через це відключення восени та взимку 2024 року будуть схожі на ті, які фіксувалися в липні.

Раніше радник прем'єр-міністра України, члена Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко заявив, що поки зарано говорити, які наслідки матиме масована атака на енергосистему, яка сталася 26 серпня, в питанні майбутніх відключень світла. Водночас плани щодо підготовки до зими доведеться коригувати.

Читайте також