Відключення світла: як діятимуть графіки 5 жовтня

Графіки відключень світла 5 жовтня
Графіки відключень світла 5 жовтня

Укренерго повідомив, що завтра, 5 жовтня, не буде обмежень у споживанні електроенергії. Проте, енергетики радять користуватися потужними електроприладами протягом денних годин, з 10:00 до 16:00.

Сьогодні, 4 жовтня, також не передбачаються обмеження споживання електроенергії.

Місія ООН з моніторингу прав людини прогнозує, що цієї зими українцям доведеться стикнутися з відключенням електроенергії тривалістю від чотирьох до 18 годин на добу.

На думку посадовців, до кінця жовтня та в листопаді проблем з енергопостачанням не буде, і вони сподіваються, що цієї зими буде мінімум відключень, як і минулого року.

Після скасування графіків погодинних відключень, рівень споживання електроенергії в Україні зріс.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури планує побудувати третій рівень пасивного захисту на підстанціях НЕК "Укренерго". Однак, міжнародні партнери не вважають доцільним фінансування такої дорогого проєкту до проведення випробувань цієї технології. Раніше голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що українські енергетичні об'єкти отримають три рівні захисту від російських атак.

Крім того, Єврокомісія працює над збільшенням обсягу постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери зібрали понад $4 млрд для відновлення енергетичної інфраструктури країни.

Читайте також