Відключення світла: як діятимуть графіки 8 жовтня

коштовне світлодіодне світило з вимкнутою лампочкою
коштовне світлодіодне світило з вимкнутою лампочкою

Завтра, 8 жовтня, не планується введення обмежень щодо споживання електроенергії, повідомили з "Укренерго".

"Будь ласка, використовуйте потужні електроприлади протягом найпродуктивніших годин роботи сонячних електростанцій - з 10:00 до 16:00", - зазначили у повідомленні.

Сьогодні, 7 жовтня, також не прогнозується введення обмежень щодо споживання електроенергії.

Однак, Місія ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні прогнозує, що цього зими українські громадяни можуть очікувати відключення електроенергії від 4 до 18 годин на добу.

Представники уряду стверджують, що до кінця жовтня та в листопаді проблем з енергопостачанням в Україні не буде. Вони також сподіваються, що цього року зима пройде майже без відключень, як минулої.

Варто відзначити, що у зв'язку зі скасуванням погодинних відключень з 9 вересня, в Україні зросла кількість споживаної електроенергії.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях НЕК "Укренерго", однак міжнародні партнери вважають неперспективним фінансування такого дорогого проєкту до проведення його випробувань. Раніше голова "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що енергетичні об'єкти України матимуть три рівні захисту від російських атак.

Також, Єврокомісія працює над збільшенням максимального обсягу постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери вже зібрали понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури України.

Читайте також