Відключення світла: як діятимуть графіки 9 жовтня

Графіки відключення електроенергії 9 жовтня
Графіки відключення електроенергії 9 жовтня

Укренерго повідомляє, що завтра не планується обмеження споживання електроенергії. Проте, рекомендують користуватись потужними електроприладами у період найпродуктивнішої роботи сонячних електростанцій - з 10:00 до 16:00.

Сьогодні також не передбачається жодних обмежень. Проте, ООН прогнозує, що цієї зими українцям можуть доводитись знаходитись без електроенергії від 4 до 18 годин на добу. Влада запевняє, що до кінця жовтня та в листопаді енергопроблем в Україні не буде, а також сподівається, що зима пройде без відключень, як минулого року.

Поміж іншого, у зв'язку зі скасуванням графіків погодинних відключень, рівень споживання електроенергії зростає. Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях, але міжнародні партнери вважають це фінансування нерозумним до проведення випробувань.

За інформацією Єврокомісії, країни G7 та інші партнери зібрали понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури України.

Читайте також