Відключення світла в новобудовах. ДТЕК звернувся до ОСББ із проханням

Відключення світла в новобудовах. ДТЕК звернувся до ОСББ із проханням

Компанія ДТЕК не може обмежувати енергопостачання в будинках за вибором, оскільки відключення відбуваються на лініях, які живлять ці будинки. Про це повідомила пресслужба компанії.

«Друзі, ми отримали прохання від жителів деяких сучасних багатоповерхових новобудов скоротити час відключення світла для будинків, в яких всі комунікації залежать від електрики. Розуміємо вас, але технічно неможливо робити вибіркові обмеження. Ми відключаємо не будинки, а лінії, які живлять ці будинки», – йдеться в повідомленні.

Замість цього, ДТЕК радить ОСББ та керуючим компаніям знайти альтернативні джерела живлення, щоб забезпечити безперебійну роботу насосів і підтримку систем водопостачання та опалення у новобудовах під час відключень.

Нагадаємо, що у четвер, 6 червня, очікується дефіцит електроенергії у енергосистемі протягом усієї доби. Про це повідомляє компанія «Укренерго».

За словами пресслужби ДТЕК, ліміти на споживання електроенергії будуть діяти для кожної області протягом 24 годин.

Як вже повідомлялося, 31 травня Кабінет міністрів України підвищив тариф на світло для населення. За середньою щомісячною споживанням електроенергії в обсязі 170 кВт*год, платіжка за електроенергію зросте на 285 грн. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики. Новий тариф на світло набуде чинності з 1 червня 2024 року і становитиме 4,32 грн за кіловат.

Також варто зазначити, що очікувалося, що тариф буде диференційованим залежно від місячного споживання. Зокрема, для споживання до 100 кВт*год пропонувалося залишити діючу ціну 2,64 грн за кВт*год, а за кожний наступний кіловат – підвищити до 4,8 грн за кВт*год.

Після зростання тарифу на електроенергію українцям слід готуватися до подорожчання опалення.

До речі, уряд планує зняття митних та бюрократичних бар'єрів для ввезення в Україну генераторів, сонячних панелей, інверторів та іншого обладнання.

Читайте також: