Відключення світла в одній з областей скасовано

Скасовано відключення світла в області
Скасовано відключення світла в області

На Львівщині зупинили погодинні відключення електроенергії за розпорядженням НЕК "Укренерго". Про це повідомили в Львівобленерго.

За словами прес-служби, графік відключень буде відновлено окремим розпорядженням.

Варто зазначити, що сьогодні, 19 липня, обленерго застосовує обмеження електропостачання протягом всієї доби. З 09:00 до 23:00 діє три черги відключень, з 23:00 до 24:00 - дві черги.

У зв'язку з ракетними обстрілами з боку країни-агресора на енергетичні об'єкти, в Україні тривають відключення світла. Але уже у серпні ситуація має покращитись.

Також радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко повідомив, що починаючи з 20 липня, ймовірно, ситуація в енергосистемі почне поліпшуватись, спека спаде, а графіки відключень стануть м'якшими.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив стратегію розвитку розподіленої генерації до 2035 року, яка передбачає перегляд підходу до розбудови енергосистеми.

Державна інспекція енергетичного нагляду України посилила контроль за операторами системи розподілу по всій країні. Основна увага приділяється дотриманню графіків відключень та рівномірному розподілу електроенергії між споживачами.

Читайте також