Відновлення «Охматдиту»: розгорнувся новий скандал із тендерами

На зображенні показано сутичка під час тендеру
На зображенні показано сутичка під час тендеру

Дитяча лікарня "Охматдит" проводить тендер на ремонт фасаду, який постраждав від ракетного обстрілу. Про це повідомляє "Наші гроші".

Лікарня оголосила тендери на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за виконанням ремонту. Замовники планують укласти договір з фірмами "Васеньов Інжиніринг" та "Ік-Проект".

Наголошується, що "Васеньов Інжиніринг" є єдиним учасником тендеру, власником якого є Олег Васеньов. Журналісти виявили, що цьому ж фахівцю лікарня замовляла технічне обстеження постраждалого корпусу та виконала дефектний акт з завищеними обсягами робіт. Зазначається, що в конкурсі вимагалось замінити всю фасадну облицьовку, хоча ракета покалічила лише декоративні плити ззовні.

Також повідомляється, що фірма "Ріола-модуль", яка будувала корпус, встигла відремонтувати операційні за свій рахунок. Проте її пропозицію проігнорували та вибрали іншу фірму з дорожчою пропозицією.

Після скандалу, приватний конкурс було скасовано, а гроші були перераховані на казначейський рахунок лікарні. Зазначається, що новий тендер буде оголошено у системі "Прозорро".

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що тендер на відбудову лікарні буде проведено заново.

Кошти, які були зібрані на благодійний фонд "Охматдит", будуть перераховані на рахунок лікарні. На благодійний рахунок надійшло 312 млн грн, на фонд - 378 млн грн, ще 100 млн грн виділив уряд з резервного фонду.

Нагадаємо, що внаслідок ракетного удару лікарня отримала значні пошкодження, а також стало відомо про загиблих.

Читайте також:

  • Лікар у крові. Інтерв'ю з хірургом "Охматдита", чиє фото облетіло світові ЗМІ
  • Скандал із тендером на відбудову "Охматдиту": Мінохоронздоров'я звернулося до правоохоронців

Читайте також