Відома адвокатка втратила ліцензію за підтримку російської агресії

Адвокатка без ліцензії підтримала російську агресію
Адвокатка без ліцензії підтримала російську агресію

Адвокатку-пропагандистку позбавили права на зайняття адвокатською діяльністю в Україні. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора України. 

За скаргою Офісу Генерального прокурора Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Житомирської області позбавила адвокатку права на заняття адвокатською діяльністю.

Офіс Генерального прокурора України не називає ім'я адвокатки, але на фото, що було оприлюднене разом із заявою офісу, визначається Тетяна Монтян. 

Раніше прокурори направили до суду обвинувальний акт проти адвокатки у березні 2023 року. Вона стала обвинуваченою у здійсненні закликів до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, захоплення державної влади України, зміни меж території та державного кордону України, запереченні здійснення збройної агресії РФ проти України і виправдуванні війни (ст. 109, ст. 110, ст. 111-1, ст. 436-2 КК України).

За розслідуванням встановлено, що після початку вторгнення РФ на територію України з березня 2022 року обвинувачена систематично висловлювалася щодо суспільно-політичної ситуації в Україні на пропагандистських каналах. Вона виправдовувала збройну агресію РФ та закликала до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, зміни меж території та державного кордону України.

Недавно Російська Федерація запропонувала Монтян долучитися до засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого реалізації "Мінських угод", як свідка. Під час виступу в режимі відеоконференції Монтян ретранслювала російські наративи, назвавши Україну "маріонеткою Заходу" та звинувачуючи "колективний Захід" у спробах спровокувати війну на території України з Росією. Вона також повторила тези російської пропаганди про "вбивство мирного населення Донбасу" - дітей, літніх людей та людей з інвалідністю. Монтян також заявила, що була на окупованих територіях Донбасу і своїми очима бачила це.

За інформацією видання Sprotyv.info, Монтян систематично бере участь у спецопераціях ГРУ, розповсюджуючи дезінформацію та маніпуляції щодо України та її зарубіжних партнерів.

Навіть під час війни Монтян продовжує давати коментарі пропагандистським російським ЗМІ. На радіо Sputnik вона заявила: "якщо Росія не займеться серйозною війною з колективним Заходом, то просто загине".

Тетяна Монтян є уродженкою Криму і з 2014 року постійно проживає в Києві. Вона відома своїми проросійськими поглядами і ще в 2014 році закликала Росію діяти рішучіше, захоплювати сусідні країни і не визнавати "майданутих".

Читайте також