Відпочинок у 2024 році: зафіксовано несподіваний тренд

Нові тренди у відпочинку 2024
Нові тренди у відпочинку 2024

Туризм у Європі очікує тріумфальний повернення до допандемійних показників

Європейська туристична комісія прогнозує, що у літньому сезоні 2024 року туристичні витрати досягнуть рекордних 800 мільярдів євро. Західна Європа залишається лідером у туристичних витратах, а південноєвропейський та середземноморський напрямки зберігають свою популярність.

Тепла погода, вигідні ціни, вишукана кухня, мальовничі краєвиди і гарні можливості для шопінгу - це головні критерії, які впливають на вибір туристів. Південна Європа задовольняє всі ці потреби, незважаючи на пожежі. Греція залишається привабливою для туристів, але останнім часом більшість мандрівників обирають відпочинок у віддалених від переповнених Міконоса та Санторіні місцях.

Також спека цього літа призвела до збільшення популярності північних країн Європи. Туристичний потік до Данії, Норвегії та Швеції значно збільшився. Крім того, Хорватія та Мальта також стають улюбленими напрямками для мандрівників.

Однак, відпочинок у Європі цього літа загрожує через надзвичайно високі температури. Туристи змушені скорочувати свої відпустки через незносну спеку. Крім того, брак води також може негативно вплинути на відпочинок у кількох популярних країнах Європи.

Читайте також