Відпочивають в елітних готелях. Польський міністр обурений поведінкою хлопців з України

Українські хлопці відпочивають в елітних готелях
Українські хлопці відпочивають в елітних готелях

У польському суспільстві починається обурення поводженням деяких українських біженців. Про це заявив голова Міністерства оборони Польщі, Владислав Косіняк-Камиш, в інтерв'ю Interia.

За його словами, поляки виявляються нечесними, допомагаючи Україні, тим часом як деякі українські чоловіки військового віку приховуються у Польщі.

«Наше суспільство дуже обурене тим, що молоді хлопці з України їздять на найкращих автомобілях і відпочивають на вихідних в розкішних готелях. Це несправедливо стосовно поляків, які вносять внесок у охорону здоров'я, освіту, забезпечення зброї та іншу допомогу,» - підкреслив Косіняк-Камиш.

Міністр також прокоментував пропозицію міністра закордонних справ Польщі Владислава Сікорського позбавити соціальних пільг українських чоловіків призовного віку у Польщі. Його думка полягає в тому, що це може стати причиною повернення українців в Україну, але таке рішення має застосовуватися не тільки у Польщі.

«Якщо Польща прийняла б таке рішення, українці поїхали б до Німеччини або Італії. Тому рішення, про яке говорить міністр Сікорський, має мати загальноєвропейський характер,» - зазначив Косіняк-Камиш.

Міністр також зазначив, що Польща підготувала 25 тисяч українських солдатів і бажає розширити навчання для добровольців з України, які проживають у Польщі.

Раніше голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський висловив своє обурення тим, що молодий українець працює перукарем у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну.

Також з'явилася інформація про можливе навчання українських військових на території Польщі. Зараз тривають переговори про створення українського легіону.+

Читайте також