Вихідці з Кавказу готували ракетний удар по штабу Сил оборони на Одещині

Служба безпеки зупинила нову спробу російських агентів атакувати позиції ЗСУ на Одещині. Головною метою агресорів було завдання удару по штабам командування ЗСУ на півдні країни. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

ФСБ використала двох своїх агентів, громадян однієї з країн Південного Кавказу, які проживали в Одесі. За вказівкою російської спецслужби, ці агенти розвідували місце дислокації українських військ, щоб встановити їх координати на Google-картах.

Після знаходження потрібних об'єктів, агенти збирали якомога більше інформації про особовий склад, техніку та особливості роботи за цими координатами.

Таким чином вони сподівались ідентифікувати пункти управління та військові підрозділи ЗСУ, щоб передати цю інформацію ФСБ.

ФІС зазначає, що російські агенти обходили вулиці міста і приховано фіксували потенційні цілі. Вони також використовували свої зв'язки серед місцевих жителів для отримання інформації про українських військових.

У місті, фігуранти створили громадську організацію, яка маскувалася під надання допомоги іноземцям в Україні. Насправді, це була спроба завербувати іноземців в мережу ФСБ як інформаторів.

В разі успіху, окупанти планували здійснити серію ударів по військових об'єктах та позиціях ЗСУ. Після цього агенти сподівались приєднатися до ФСБ.

СБУ встигла завадити злочинній діяльності і затримала агентів ще на початковому етапі їхньої діяльності. Зловмисників вдалося затримати під час дорозвідки біля одного з об'єктів.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми за незаконне поширення інформації про розташування ЗСУ в умовах воєнного стану.

Попередньо:

Раніше повідомлялося, що боєць ЗСУ наводив ракети по позиціях ЗСУ на Донеччині.