Виїзд чоловіків після 17 липня: прикордонники назвали умову

Чоловіки виходять з кордону після 17 липня
Чоловіки виходять з кордону після 17 липня

Українським чоловікам потрібен військовий квиток для перетину кордону

Від 17 липня українські чоловіки віком 18-60 років повинні мати військовий квиток, щоб перетнути кордон. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

У пунктах пропуску при виїзді з України, від сьогоднішньої ночі, чоловіків віком від 18 до 60 років почали перевіряти наявність військово-облікових документів. Це стосується всіх чоловіків цього вікового діапазону.

Якщо чоловік не має військового квитка, йому буде відмовлено у перетині кордону. За словами Демченка, категорії громадян, яким дозволено перетинати кордон, не змінилися, але тепер до зазначених умов додається наявність військово-облікового документа.

Щодо формату військового квитка, чоловіки можуть пред'явити паперову документ-книжку, тимчасове посвідчення військовозобов'язаного або військово-обліковий документ у електронній формі, який має таку ж силу, як і паперовий.

У разі сумнівів прикордонники перевірятимуть відповідні дані в системі "Оберіг". Система містить інформацію про військово-облікові документи, тому в разі підробки чи неправильності, громадянам буде відмовлено у перетині кордону.

Нагадаємо, що наскільки винахідливими можуть бути переправи через кордон свідчить випадок харків'янки, яка намагалася перевезти нареченого за допомогою свого Мерседеса.

Читайте також