Війна в Україні стає небезпечнішою - The Times

Війна в Україні загострюється щодо безпеки
Війна в Україні загострюється щодо безпеки

Відомий український артист Артем Ковбасинський і колишній ірландський солдат Роберт Діген загинули в ході війни в Україні. За словами експертів, ймовірність смерті на фронті з кожним днем зростає через нерішучість західних союзників.

Роберт Діген був вбитий 19 вересня в районі Куп'янська неподалік Харкова. Він віддалив побратимів підрозділу "Стугна" і під час загарбаного ближнього бою був застрелений. Досі його тіло не знайдено.

Учасник іноземного легіону України Роберт Діген приєднався до нього в 2022 році після початку російського вторгнення. Він активно брав участь у бойових операціях на передовій, боронивши території, які були тимчасово окуповані росіянами.

Згідно зі звітами, в жовтні 2022 року Роберт серйозно поранився і втратив око під час атаки на бронетранспортер. Проте після одужання він повернувся на фронт цього року.

За зазначеннями ЗМІ, загибель Роберта Дігена стала п'ятою серед ірландців, які втратили життя в Україні. У той час, коли уряди США і Європи обговорюють питання відправки необхідного обладнання до України, продовжують гинути люди, наголошується в матеріалі.

Аналітик з питань оборони Деклан Пауер попереджає, що нерішучість призводить до жертв: "Роберт Діген загинув, намагаючись захистити своїх товаришів під час їхнього відступу. У інших випадках, вони мали би підтримку з повітря чи артилерії, щоб приховати відступ. Україні потрібно більше обладнання та підтримки, щоб запобігти подібним смертям, як загибель Дігена".

Мартін Міхол, колишній прем'єр-міністр Ірландії, заявив, що людям без військової підготовки не варто відправлятися на війну в Україну. Зазначається, що понад половина піхотинців отримують поранення або гинуть протягом кількох днів після прибуття на фронт.

Джерело: УНІАН

Читайте також