Військкомати вже за декілька місяців отримають з реєстрів дані про чоловіків

В найближчі місяці військкомати отримають дані про чоловіків віком 17-60 років з реєстрів. Про це заявила заступниця голови парламентського комітету з питань антикорупційної політики Олена Мошенець.

«Ми робимо інформаційною, електронною, нашу військову частину. Робимо все для того, щоб всі ці процеси спростити для нашого військового керівництва. Законодавча база вже створена, питання до конкретних виконавців», – сказала Мошенець.

Нагадаємо, в Україні набув чинності закон про зменшення призовного віку. У зв'язку з цим Територіальні військкомати почнуть викликати 25-річних для уточнення даних і проходження медичного огляду.

Президент України Володимир Зеленський також підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного. Цей закон дозволить спростити бюрократичні питання та покращити взаємодію між державою та військовозобов'язаними.

Зеленський також підписав закон про забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. Згідно з цим законом, статус обмежено придатних для військової служби скасовується.

Президент також підписав закон про створення електронного реєстру військовозобов'язаних, що передбачає внесення змін до законів про реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів та про статус ветеранів війни.