Військова професія дроновода скоро помре? Відомий комбат ошелешив прогнозом

портрет дроновода в уніформі
портрет дроновода в уніформі

Війна стане безпілотною протягом 6-8 місяців, – експерт

Засновник та командир спецпідрозділу безпілотних авіаційних комплексів "Птахи Мадяра" Роберт Бровді заявив, що вже протягом наступних 6-8 місяців війна буде проводитися без участі пілотів. Він зазначив, що на сьогодні 50% ударних дій у російсько-українській війні здійснюються за допомогою безпілотних технологій. Згодом, пілотам стануть не потрібні, а замість них дрони визначатимуть цілі та атакуватимуть ворога. Бровді також наголосив на необхідності інвестування в українські технології, які є лідерами у цій галузі.

Повідомляється, що така заява була зроблена на міжнародній конференції YES.

Фактично безкоштовна кузня спеціалістів для світу

Бровді наголосив, що по всьому світу набагато корисніше підтримувати Україну в боротьбі за свободу, оскільки це дає змогу отримати фахівців із безпілотних технологій. Україна стає своєрідною "безкоштовною кузнею" спеціалістів, які потім можуть навчити інші країни використовувати ці технології.

Китай обмежує поставки, Україна розробляє власний дрон-бомбер

Також з'явилися повідомлення про те, що Китай обмежив поставки компонентів та дронів. Експерт Роберт Бровді зазначив, що це створює великі ризики для Китаю. У той же час, Міністерство оборони України розробило дрон-бомбер під назвою "Чорна вдова".

Розвиток дронів потребує фінансування

Україна має можливості для збільшення свого виробництва дронів, проте для цього необхідне додаткове фінансування. Також майбутньою новинкою на озброєнні українських військових будуть морські безпілотні системи.

Читайте також