Військові пояснили, що буде в разі оточення окупантами Авдіївки

У разі виходу окупаційних військ до артерії постачання в Авдіївці, яка проходить західніше коксохіму, логістика та посилення українських військ будуть ускладнені. Таку заяву зробив речник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в етері телемарафону.

Він також зазначив, що в разі продовження просування ворога можливе оперативне оточення.

«Якщо вони вийдуть ближче до артерії постачання, до дороги, яка йде трохи західніше коксохімічного заводу, то постачання, логістика, заміна, посилення наших підрозділів в Авдіївці буде дуже ускладнене», – пояснив речник.

За його словами, в'їзд в Авдіївку для цивільного населення складний. Правоохоронні органи не можуть проникнути в місто, щоб оцінити наслідки обстрілів та можливі жертви.

Лиховій нагадав про напад російських військ 8 лютого на пункт незламності та сховище в супермаркеті на проспекті Центральному. Кількість жертв цього нападу досі невідома, оскільки правоохоронці не мають доступу до місця події.

Не забуваємо, що російські окупанти активно діють на Авдіївському напрямку, намагаючись перекрити шляхи забезпечення українських військових у напівоточеному місті.

Ионний напрям

Повномасштабна війна Росії проти України триває вже 718 днів. Тільки за останню добу відбулося 98 бойових зіткнень.