Військові розповіли, як окупанти використовують бойових дельфінів

Російські окупанти мають бойових дельфінів

Російські окупанти мають приблизно десять бойових дельфінів, які використовуються для виштовхування підводних диверсантів на поверхню. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Застосування так званих бойових дельфінів – насправді дуже дороге задоволення, і дуже вузьке коло країн може собі взагалі таке дозволити. Насправді трошки перебільшений взагалі весь цей кейс в інфопросторі - зазначив речник.

За словами Плетенчука, російські окупанти тренують дельфінів, ніби це звичайні собаки.

Але вони, мабуть, трошки розумніші за собак. Усе, чому фактично їх навчають - це охорона акваторії. Для них це така сама гра, як для собак. І здебільшого вони призначені для того, щоб просто виштовхувати на поверхню підводного диверсанта. Це основний такий функціонал, який на них покладається - пояснив Плетенчук.

Він також наголосив, що дельфіна можна зброїти, але їх тренування вимагає фахівців з відповідними навичками.

Умови утримання цих тварин так само є дуже витратними. І останнє, що вони зроблять - це повісять на них вибухівку - наголосив речник.

Нагадаємо, що боєць спецпідрозділу Військово-морських Сил під позивним Нік розповів, що дельфіни супроводжують захисників під час операцій у морі.