Військовий корабель Франції вперше атакували дрони – ЗМІ

Французький фрегат, який патрулював Червоне море, збив уночі 10 грудня два безпілотники, що летіли з північного Ємену, території під контролем повстанців-хусітів. Згідно з інформацією видання Le Monde, це перший випадок, коли французький військовий корабель став мішенню хусітів.

За даними французького Міністерства оборони, фрегат Languedoc отримав атаку від двох дронів, що прилетіли з Ємену. Обидва безпілотника були перехоплені та збиті за 110 кілометрів від узбережжя Ємену, поблизу Ходейди - порту, що знаходиться під контролем повстанців-хусітів. Міністерство не специфікувало, хто саме намагався атакувати фрегат.

Повстанці-хусіти, яких підтримує Іран, раніше погрожували атакувати кораблі західних країн у Червоному морі. Їхні дії є відповіддю на напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль. Хусіти заявили, що будь-яке судно, що прямує до Ізраїлю, є метою для атаки, якщо населення Гази не отримає екстрену допомогу.

Франція планує надіслати друге судно-шпиталь та медичну допомогу до Сектору Гази. Крім того, вони збираються відправити друге шпитальне судно та цивільні та військові літаки для евакуації хворих і поранених дітей з Гази. За останніми даними, Франція також візьме участь у подібних польотах Європейського Союзу, які відбудуться 23 і 30 листопада.

Читайте також: У Парижі невідомий напав на перехожих поблизу Ейфелевої вежі: є загиблий