Військовий пояснив, які важливі завдання вирішує Курська операція

Військова операція Курська: важливі завдання
Військова операція Курська: важливі завдання

Українські бійці продемонстрували свою здатність перемагати противника, який чисельно переважає, під час операції ЗСУ в Курській області Росії. Це змусило РФ перекинути близько 50 000 військових у свій регіон. Про це повідомив командир однієї з бригад, яка бере участь в боях, Сергій Коротких, за даними порталу «Фокус».

Війна на території противника руйнує його, а не нашу інфраструктуру. Ми воюємо там, де росіянам невигідно, і завдаємо ударів у несподіваних місцях. Малі сили ЗСУ привертають увагу великої кількості військ, - розповів боєць.

За його словами, добровольці не вирішують проблему для Росії, тому що вона змушена залучати десантників та морпіхів для протистояння ЗСУ в Курській області. Він надав прикладами 106-ої гвардійської повітряно-десантної дивізії і 155-ої бригади морської піхоти:

Без Курської операції всі вони опинилися б на Покровському напрямку, що набагато гірше для нас.

Незабаром, як повідомлялося, противникова колона застрягла в протитанкових пастках на Курщині, які росіяни спорудили перед українським вторгненням в серпні.

Аналітики ISW з США пояснюють, що Російська Федеральна служба безпеки невдало координує дії регулярних військ РФ в Курській області, оскільки мають досвід в проведенні спецоперацій проти малих терористичних груп, а не регулярних військ, які здійснюють комбіновані атаки на фронті.

Нещодавно Збройні Сили України продовжили наступальні операції в Курській області. У той же час росіяни відбили понад 10 населених пунктів.

Варто зазначити, що росіяни провалили план Кремля відвоювати Курську область до жовтня. Тепер російський президент Володимир Путін вимагає від ФСБ виправити помилки.

Провал російського наступу

За оцінкою Bild, великий наступ російських військ в Курській області виявився провалом.

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 48 переглянули
Поразка України - шанс для розвитку