Військово-морські сили назвали ключовий елемент військової логістики РФ в Криму

Військово-морські сили назвали ключовий елемент військової логістики РФ в Криму

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук повідомив, що поромна переправа залишається основним елементом військової логістики Росії в окупованому Криму. За його словами, будівництво залізниці з Ростова до Криму ще не завершено, тому переправа є найбільш використовуваним способом зв'язку з півостровом.

Переправа для них залишається основним, ключовим елементом військової логістики, якщо ми говоримо про зв'язок із Кримом. Наприклад, залізниця, яку вони так помпезно будують, в принципі, далека до завершення. Якщо ми говоримо про планове поєднання Ростова з Кримом, то про це поки що рано говорити," - зазначив він.

Він також повідомив, що в акваторії Чорного моря перебуває один підводний човен російських військ, який може мати на борту до чотирьох ракет. Крім того, у Азовському морі знаходяться три кораблі проєкту "Буян-М", які можуть мати на озброєнні до 20 ракет.

Речник нагадав, що російські загарбники відновили роботу поромної переправи в окупованому Криму для забезпечення військових потреб. Він зауважив, що ця переправа є умовно цивільною і використовується для забезпечення потреб Криму та південного угруповання, яке воює на Південному напрямку.

Також відомо, що російські підводні човни приховуються під водою в місцях базування, щоб уникнути ударів Збройних Сил України. Розмовці зазначив, що це свідчить про те, що противник постійно очікує атак і намагається приховати свої човни.

Читайте також: