Використання Україною нової зброї США зупинило окупантів на Харківщині – Bild

Українська армія зупинила окупантів на Харківщині
Українська армія зупинила окупантів на Харківщині

Українські сили зупинили просування російської армії на Харківщині

Силам оборони України вдалося зупинити наступ військ РФ на Харківщині завдяки зброї, наданій США. Про це повідомив німецький аналітик з Bild, Юліан Рьопке.

Після 11 днів від перетину російськими військами держкордону на півночі Харківської області, їх просування зупинилося.

Рьопке наголошує, що росіяни у напрямку села Липці залишаються у тих самих прикордонних селах, які вони захопили на початку наступу. Усе ще тривають бої за місто Вовчанськ, проте немає значного поступу і на його околицях.

ЗСУ успішно використовують нову американську зброю, що зупинила просування російських загарбників. Усередині використовуються бомби Glsdb, Javelin, а також артилерійські снаряди калібру 155 мм. Таке озброєння також надійшло на лінію фронту на Донеччині.

«За один понеділок, 20 травня, збройні сили РФ втратили в Україні 67 одиниць бронетехніки. Проте російське командування продовжує кидати війська у самогубні атаки», - йдеться у матеріалі.

Російські війська підтвердили просування поблизу Вовчанська, Кліщіївки, Авдіївки та Донецька. Українські військовослужбовці, які керують гаубицею під Вовчанськом в Харківській області біля російського кордону, працюють цілодобово, щоб зупинити вторгнення російських військ і нарешті отримують для цього снаряди.

Російські окупанти застосували нову тактику на початку наступу на Харківщині, що було однією з причин їх успіху у перші дні битви.

Читайте також