Вимагав гроші за відстрочку від мобілізації: в Ужгороді затримано депутата міськради

Затриманий депутат міськради Ужгорода
Затриманий депутат міськради Ужгорода

Викрито корупцію депутата Ужгородської міської ради

Служба безпеки та Національна поліція викрили на корупції депутата Ужгородської міської ради, який займає важливу посаду в місцевому департаменті соціальної політики. За даними пресслужби СБУ, він вимагав хабарі з військовозобов'язаних, які претендують на відстрочку мобілізації.

Чиновник вимагав грошову вигоду від військовозобов'язаних, які згадували сімейні обставини, щоб уникнути мобілізації. Залежно від суми хабаря, він гарантував їм прискорену довідку, що підтверджує догляд за інвалідами.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Депутата затримали при отриманні неправомірної вигоди. Слідчі дії щодо цього злочину продовжуються, зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше, Національне агентство з питань запобігання корупції передало до правоохоронних органів матеріали щодо восьми працівників ТЦК, які мали ознаки незаконного збагачення та недостовірну інформацію у деклараціях.

Читайте також