Вінницькі правоохоронці затримали іноземця, який палив авто ЗСУ

Затриманий іноземець палить авто ЗСУ
Затриманий іноземець палить авто ЗСУ

За вказівкою російських спецслужб іноземець підпалив автомобіль українського військовослужбовця. Цю інформацію повідомили в поліції Вінницької області.

У липні надійшло повідомлення про загоряння автомобіля Mitsubishi Pajero Sport біля Немирівського шосе. Після прибуття поліції та рятувальників, пожежу було погашено. Згодом стало відомо, що пошкоджений автомобіль належить військовослужбовцю, який залишив його на станції технічного обслуговування для ремонту двигуна.

Під час розслідування було встановлено, що до підпалу причетний іноземець 31 року, який працював на російські спецслужби. За підтримки спецпризначенців КОРДу він був затриманий в Тульчинському районі.

З'ясувалося, що зловмисник займався підпалом автомобілів військових за замовленням країни-агресора. Він фільмував свої дії на телефон та надсилав відео в замовника як доказ про здійснену роботу. За ці дії йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Під час обшуку поліції знайшли у зловмисника мобільні телефони з доказами злочинних дій, сім-картки та гроші.

За даними правоохоронців, виконавець діяв за вказівками представників країни-агресора, які він отримував у телеграм-каналі. Вибір падав на іноземця, щоб у разі виявлення він міг негайно покинути Україну без перешкод. За підпал автомобілів українських військовослужбовців зловмисник отримав обіцянку отримати 1000 доларів.

Злочинець фіксував свої злочинні дії на відео як докази своєї "роботи". Російська пропаганда використовувала ці відео для створення іміджу, що українські військові нищать транспортні засоби, які, як стверджували, належать працівникам ТЦК та СП. Це було зроблено для дискредитації мобілізації в Україні.

Затриманому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України, а суд встановив тримання під вартою. Розслідування триває.

Поліція закликає громадян не піддаватися провокаціям ворожих спецслужб, які мають за мету дестабілізацію суспільства України.

Читайте також