Вінницький хакер обібрав канадців та американців: заробив мільйони і купив елітне авто

Вінницький хакер обібрав канадців та американців: заробив мільйони і купив елітне авто

Державне бюро розслідувань закінчило досудове розслідування щодо мешканця Вінниці, який протягом кількох років займався кіберзлочинами, обдурюючи громадян з Канади та США. Про це повідомляє ДБР.

Зловмисник почав свою нелегальну діяльність у 2017 році, створюючи та продаваючи шкідливе програмне забезпечення, яке призначалося для викрадення персональних даних з мобільних пристроїв.

«Згодом він почав займатися «фішингом», за допомогою фіктивних посилань та спеціальних сайтів викрадав банківські дані мешканців Канади та США. Викрадені дані він продавав за криптовалюту. За результатами розслідування встановлено, що йому вдалося викрасти та легалізувати в Україні близько 3,5 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в лютому 2024 року кіберзлочинцеві була повідомлена про підозру. Зараз автомобіль розкішного класу чоловіка був арештований з метою подальшої спеціальної конфіскації. Фігурантові справи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років з конфіскацією майна за створення та розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів та легалізацію майна, здобутого злочинним шляхом. Вінницька обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у справі.

Раніше в Одесі були затримані сім блогерів, які намагалися завадити мобілізації та розкривали локації ТЦК в російських спецслужбах у Телеграм-каналах.

Читайте також: