Виплата пенсій з інвалідності. Міністерка пояснила, чи вплине на це реформа МСЕК

Виплата пенсій з інвалідності на картинці
Виплата пенсій з інвалідності на картинці

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що реформа медико-соціальних експертних комісій не вплине на виплати пенсій з інвалідності. Вона зазначила, що інформація, яка розповсюджується в соцмережах, є некоректною.

Усі громадяни, яким призначено пенсії з інвалідності, продовжать отримувати всі призначені виплати. Жодні гарантії та виплати не будуть зменшені, заявила міністерка. Реформа має на меті полегшити отримання соціальної підтримки тим, хто отримав травмування або здоров'я пошкоджено. Також вона спрямована на скорочення бюрократії та зрозумілість для громадян.

Реформа МСЕК та системи соціальної підтримки

Уряд затвердив план протидії корупції у медико-соціальних експертних комісіях виконанням рішень Ради національної безпеки і оборони та президента України Володимира Зеленського. За новим указом, Міністерство охорони здоров'я розробить зміни до законодавства щодо оцінювання підстав для інвалідності. Також будуть створені робочі групи для перевірки рішень медико-соціальних експертних комісій з встановлення інвалідності посадовим особам.

У Рівненській області відбувся заміна керівників семи медико-соціальних експертних комісій після корупційного скандалу.

Читайте також