Виробник програмного забезпечення Kaspersky йде з ринку США

Логотип компанії Kaspersky з риносеросом
Логотип компанії Kaspersky з риносеросом

Російська компанія "Лабораторія Касперського" починає закривати свою діяльність у США з 20 липня. Про це повідомив виробник антивірусного програмного забезпечення після майже місяця з моменту оголошення санкцій проти компанії та її керівництва, повідомляє Reuters.

Компанія заявила, що прийняла "сумне і важке рішення" покинути США через нездатність продовжувати бізнес в цій країні.

На американському сайті компанії вже припинили продаж антивірусів і засобів кібербезпеки, з'явився напис "покупка недоступна для клієнтів зі США".

Крім того, компанія не зможе надавати оновлення для свого програмного забезпечення.

Адміністрація президента США Джо Байдена повністю заборонила використовувати програмне забезпечення "Лабораторії Касперського" через її зв'язки з Росією.

Раніше стало відомо, що Адміністрація президента США Джо Байдена може заборонити американським компаніям та громадянам використовувати програмне забезпечення, розроблене російською компанією Kaspersky Lab.

Російська IT-компанія "Лабораторія Касперського" створила мобільний радіочастотний детектор для виявлення дронів. Першу партію з 20 пристроїв вже відправлено до однієї з російських комерційних структур. Компанія в офіційному заяві зазначила, що її антидроновий детектор призначений для державних організацій.

Крім того, Європейський парламент закликав членів свого підкомітету з питань оборони перевірити свої телефони на наявність шпигунського програмного забезпечення після того, як на двох пристроях були виявлені сліди злому.

Читайте також