Вища Рада правосуддя звільнила Князєва та Тандира із посад суддів

Фото засідання Вищої Ради правосуддя
Фото засідання Вищої Ради правосуддя

Вища Рада правосуддя звільнила суддю Верховного Суду

Суддю Касаційного адміністративного суду, що входить до складу Верховного Суду, Всеволода Князєва звільнили. Про це повідомляє прес-служба Вищої Ради правосуддя.

«ВРП звільнила суддю Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду за вчинення істотного дисциплінарного проступку. 6 серпня 2024 року Вища Рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Князєва Всеволода Сергійовича на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України».

Також Вища Рада правосуддя прийняла рішення про звільнення судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який обвинувачується у смертельному ДТП у нетверезому стані.

Рішення про звільнення обох суддів було ухвалене через порушення норм Конституції та законодавства України. Раніше Олексій Тандир порушив норми, збивши бійця Нацгвардії Вадима Бондаренка у нетверезому стані.

Нагадаємо, що Вища Рада правосуддя виявила корупційну схему одержання хабарів керівництвом та суддями Верховного Суду. У зв'язку з цим було затримано голову Суду Князєва та вилучено значну суму грошей. Також голові Верховного Суду висловлено недовіру.

Олексію Тандиру було налагоджено арешт на майно, а Князєву було арештовано банківські рахунки.

Читайте також