Виведення з ладу російського тральщика «Обухов»: стали відомі деталі спецоперації

Виведення з ладу російського тральщика «Обухов»: деталі спецоперації
Виведення з ладу російського тральщика «Обухов»: деталі спецоперації

Українська розвідка вивела з ладу тральщик Балтійського флоту РФ

Головне управління розвідки Міноборони України організувало операцію з виведення з ладу тральщика Балтійського флоту РФ під назвою "Олександр Обухов". Про це заявив представник ГУР Євген Єрін.

За словами Єріна, кожне завдання виконується спільними зусиллями багатьох людей. Це включає планування, збір інформації та роботу з людьми. Він також додав, що робота триває навіть після завершення операції і що це є лише один з кроків, покладених відділом розвідки.

За словами представника ГУР, на відео, опублікованому розвідкою, видно, як люди роблять отвір у газорозподільній системі двигуна корабля. Він також зазначив, що Україна робить все можливе, щоб російські флоти спали неспокійно, а Чорноморський та Балтійський флоти РФ були вразливими.

Додамо, що українська розвідка раніше заблокувала ще один корабель РФ - рейдовий тральник "Олександр Обухов". Цей корабель базувався в місті Балтійськ і мав бути готовим до бойового чергування. Проте він отримав серйозні пошкодження через отвір у газорозподільній системі двигуна, крізь який потрапила вода.

Варто відзначити, що це вже не перший випадок, коли російські кораблі потрапляють у впадини, зокрема після операції з розвідки під назвою "Рибалка" в квітні 2024 року був виведений з ладу ракетний катер "Серпухов".

Попередньо повідомлялося про атаку на залізничний пором "Акватрейдер" з паливними цистернами в порту "Кавказ". Зазначимо також, що військовий моряк Гога, який називає себе етнічним українцем, підпалив ракетний корабель "Серпухов" в Росії, виступаючи проти агресії РФ.

Читайте також