Візит Зеленського до Німеччини, кадрові зміни в уряді. Головне за 11 жовтня

Президент Зеленський на зустрічі в Німеччині
Президент Зеленський на зустрічі в Німеччині

Українське Міністерство охорони здоров'я розробило законопроєкт, який має за мету полегшити процес проходження медико-соціальної експертизи. Законопроєкт передбачає перенесення експертизи до кластерних та надкластерних лікарень, що дозволить поліпшити комісійний склад та зробить експертизу більш доступною для громадян. Також, реформа передбачає цифровізацію процесу МСЕК, що зробить його більш прозорим та базуються на наявних медичних даних.

11 жовтня сталася масштабна ДТП на Львівщині. Внаслідок зіткнення вантажівки Renault з мікроавтобусом Mercedes Sprinter, легковим автомобілем Skoda та пасажирським автобусом Plaxton Elite загинули 3 людини, ще 34 людини отримали травми.

Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Німеччини, де він зустрівся з канцлером Олафом Шольцем та президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Країни НАТО готуються надати Україні великий пакет військової допомоги на 1,4 млрд євро.

Кабінет міністрів України провів кадрові зміни, призначивши двох заступників міністру оборони та заступницю. При цьому звільнили одного заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості, голову Державного агентства водних ресурсів та їх заступника з питань цифрового розвитку.

Організація Nihon Hidankyo стала лауреатом Нобелівської премії миру 2024 року за боротьбу за ядерне роззброєння та спрямовані зусилля на створення світу, вільного від ядерної зброї. У цьому році на премію претендували 286 кандидатів, серед яких 197 фізичних осіб та 89 організацій.

Читайте також