Влада Харківщини хоче примусово евакуювати жителів 47 населених пунктів

Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з прифронтових населених пунктів області

Рада оборони Харківщини прийняла рішення про примусову евакуацію родин з дітьми з 47 населених пунктів, що знаходяться близько до кордону з Росією в Харківському, Богодухівському та Ізюмському районах. За даними, в цих населених пунктах проживає 182 дитини.

Глава Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що вже визначені маршрути евакуації та заброньовані місця тимчасового проживання для людей. Проте, евакуація з центрального міста Харкова не передбачена.

Поки що немає основ для евакуації Харкова, проте влада буде розглядати це питання у разі загострення ситуації та загрози окупації міста. У мережі поширюється багато інформаційних відомостей про можливий напад на Харків з боку Росії, проте ці дані поки що не підтверджені офіційно.

В.о. Президента РФ Володимир Путін, заявив про створення «санітарної зони» на кордоні, яка б мала захистити російську територію від обстрілів. З початку конфлікту на сході України, зокрема на Донбасі, регіони РФ прикордонні до України почали реально страждати від дій української влади.