Влада Сумщини хоче примусово евакуювати жителів двох громад

Евакуація жителів громад Влади Сумщини
Евакуація жителів громад Влади Сумщини

Примусова евакуація у Великописарівській та Середо-Будській громадах через посилення обстрілів РФ

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив про посилення обстрілів РФ по Сумській області та планується примусова евакуація у Великописарівській та Середо-Будській громадах. У розмові він зазначив, що більшість громадян приймають рішення щодо евакуації.

Вчора я був у тих населених пунктах, які сьогодні евакуюються. Спілкувався з тими громадянами, які відмовляються (від евакуації – «Главком»). На жаль, така ситуація існує. Але все ж таки більшість приймає рішення щодо евакуації», – повідомив Артюх.

За його словами, у Великописарівській громаді залишається 80 сімей з дітьми, і центральна влада допомагає з питаннями примусової евакуації з цієї громади. Також розглядається питання щодо примусової евакуації сімей з дітьми з Середо-Будської громади Шосткинського району.

Така ж сама ситуація – Шосткинський район – Середо-Будська громада. Там теж ми порушили клопотання щодо примусової евакуації сімей з дітьми», – додав Артюх.

У останні два місяці російські війська значно збільшили інтенсивність обстрілів Сумської області. Багато сіл та міст знаходяться без електрики й газу. Російські удари не вщухають, тому відновлення енергопостачання неможливе. Регіон також страждає від численного озброєння, яке незупинно летить на прикордонну з Росією Сумщину.

Нагадаємо, що протягом останніх днів в прикордонній з Росією Сумській області пролунало понад 800 вибухів, що є найвищим показником за останні півроку.

Читайте також